Меtа прекратява канадския достъп до новинарски материали във Фейсбук и

...
 
Меtа прекратява канадския достъп до новинарски материали във Фейсбук и
Коментари Харесай

„Меtа“ спира достъпа на канадците до новини във Фейсбук

 

Меtа приключва канадския достъп до новинарски материали във Facebook и Инстаграм след приемането на закон, който задължава медийния колос да заплаща на новинарските организации за употребяваните от тях публикации, заяви компанията, съобщи Анадолската организация, представена от БГНЕС.

Законопроект C-18 – Закон за онлайн новините – беше признат от Камарата на общините и Сената на Канада и скоро ще получи „ кралско утвърждение “, след което ще стане закон. Мета предизвести, че ще спре достъпа новинарски материали, в случай че законопроектът влезе в действие.

Канадците също могат да изгубят новинарското наличие от търсенията в Google, в случай че колосът в търсачката последва образеца на Meta.

Разпоредбите за шерване на приходите в законопроекта C-18 не се ползват, в случай че Мета и Google отстранен новинарското наличие. Но Родригез съобщи, че Мета не е длъжна да блокира новинарско наличие сега, защото законопроектът не е получил кралско утвърждение.

Канадското държавно управление счита, че е заслужено огромните колоси в региона на обществените медии да заплащат част от приходите, които получават от новинарско наличие, взето от новинарски издания.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР